Nieuws van InnoFra

Nieuw bedrijfsvoeringsconcept

Na 20 jaar van uitdagingen, samenwerkingen en groei, staat InnoFra en haar bedrijfsonderdelen aan de vooravond van een prachtige nieuwe fase in haar bestaan. Het afgelopen decennium hebben we ons succesvol gericht op het bouwen van een stevig fundament op gebied van kennis delen en borgen middels innovatieve product- en dienstverleningsconcepten waarmee we prachtige projecten en opdrachten hebben mogen ondersteunen.

Terugblik op een succesvolle samenwerking: Gemeente Delft op weg naar optimalisatie!

Een reis van verbetering en groei begint altijd met het nemen van een duidelijk vertrekpunt. Bij de afdeling Stadsbeheer en Realisatie van de Gemeente Delft was afgelopen jaar de behoefte ontstaan om uit het organisatieplan een solide bedrijfsplan te ontwikkelen. In dit organisatieplan moet de bedrijfsvoering binnen de afdelingen BOR (Assetbeheer), Realisatie en Uitvoering geoptimaliseerd worden naar een integrale aanpak. En zo begon onze uitdagende opdracht bij de gemeente Delft, waarin we samen met alle betrokken medewerkers en KennisCoaches werkten aan het doorontwikkelen van het fysieke domein. Een terugblik op een bewogen eerste periode waarin we pijnpunten met elkaar wisten bloot te leggen op het scherpst van de snede.

Een ‘foto’ maken van de bedrijfsvoering, hoe werkt dat eigenlijk?

De Gemeente Delft heeft de huidige werkprocessen weer scherp op de lens! InnoFra is gespecialiseerd in verandertrajecten vanuit de inhoud en met de medewerkers binnen gemeenten. In januari zijn we gestart bij de Gemeente Delft met een bijzonder ontwikkeltraject. Na een periode van bezuinigen en letten op uitgaven, is er momenteel weer meer financiële ruimte bij de afdeling Stadsbeheer, Gebiedsbeheer en Realisatie.

Puzzelstukjes

Een ontwikkeltraject zoals bij de Gemeente Delft bestaat uit vele puzzelstukjes. De grote puzzel vormt uiteindelijk het nieuwe bedrijfsplan waar de gemeente Delft met een nieuwe werkwijze mee verder kan.

Nieuwe samenwerking met de Gemeente Delft

De gemeente Delft was op zoek naar een kwartiermaker. Binnen InnoFra hebben wij altijd een andere benadering van de markt en bieden wij andere oplossingen, dus hebben wij onze organisatie in een duobaan constructie aangeboden. Onze onderbouwde aanbieding maakte de gemeente Delft nieuwsgierig met als gevolg dat wij deze geweldige opdracht mogen uitvoeren.

Esri Nederland en InnoFra werken samen!

Esri Nederland en InnoFra werken samen om nog meer rendement uit jouw Arcgis te halen. Het resultaat van deze samenwerking is dat projecten zoals Integraal Gebiedsgericht Werken gemakkelijk kunnen worden voorgelegd en besproken met verschillende Interne- en externe stakeholders!

Blog: Hemelwater houd het vast!

De grond gebruiken als buffer voor hemelwater, hoe denken ontwikkelaars en woningstichtingen hierover? Gerrit Hasperhoven, voorzitter van de InfraCampus Stichting IKN, zelfstandig adviseur voor gemeenten en partner van InnoFra deelt zijn kennis in een blog op de website van Urban-Innovators.

InnoFra aan de slag in gemeente Teylingen

Aantrekkelijke winkelgebieden in Teylingen, nu en in de toekomst. De gemeente heeft onderzoeken gedaan en is in gesprek gegaan met de samenleving. Met deze mensen heeft de gemeente samengewerkt om de visie en het programma te maken. Vanuit InnoFra zijn Frans Gersen als programmamanager en Peter de Visser als strategisch adviseur eind mei gestart in dit project.

Mogen we cookies plaatsen?

Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.