InnoFra aan de slag in gemeente Teylingen

Aantrekkelijke winkelgebieden in Teylingen, nu en in de toekomst. De gemeente heeft onderzoeken gedaan en is in gesprek gegaan met de samenleving. Met deze mensen heeft de gemeente samengewerkt om de visie en het programma te maken. Vanuit InnoFra zijn Frans Gersen als programmamanager en Peter de Visser als strategisch adviseur eind mei gestart in dit project.

‘In de kern van dorpen komen veel mensen, activiteiten en belangen samen. In een gezond winkelgebied kun je wonen, ondernemen, winkelen, boodschappen doen, ontmoeten en genieten. Niet voor niets noemen wij de centra het hart van onze samenleving’.

De gemeente heeft onderzoeken gedaan en is in gesprek gegaan met de samenleving. Met deze mensen heeft de gemeente samengewerkt om de visie en het programma te maken.

‘De mensen die wonen en werken in het gebied weten immers het beste wat er nodig is. Met deze mensen heeft de gemeente samengewerkt om de visie en het programma te maken’

Inmiddels lopen er al een aantal projecten en liggen er nog tal van wensen op de plank.

InnoFra aan het roer

Vanuit InnoFra zijn Frans Gersen als programmamanager en Peter de Visser als strategisch adviseur eind mei gestart in dit project. Met als eerste stap het bekijken van de visie en het uitvoeringsprogramma, het inlezen in de diverse onderzoeken die er hebben plaatsgevonden en het verder in kaart brengen welke projecten er op dit moment allemaal spelen en welke wensen er zijn.

Integraal Gebiedsgericht Werken

Er is natuurlijk veel meer dat speelt tussen wens en project weten we bij InnoFra. Onze kracht ligt hem in het brengen van samenhang hierin en daarmee zorgen we er voor dat straks alles in 1 keer uitgevoerd kan worden. Frans en Peter hebben een ruime ervaring met de inrichting van winkelgebieden en openbare ruimte. Door deze ervaring weten zij goed hoe het werkt binnen gemeenten en zijn ze gewend plannen niet los van elkaar te zien, maar als een samenhangend geheel.

Binnen de gemeente Teylingen gaan Frans en Peter het Integraal Gebiedsgericht Werken toepassen. Hiermee worden alle facetten binnen het project bekeken. Van herinrichting, ontwerp tot onderhoud. Alles wordt van alle kanten bekeken.

Dan is er nog de omgevingswet en daarmee brengt InnoFra direct weer een nieuwe samenwerking tot stand. Het programmamanagement Centrumvisie Teylingen wordt verbonden aan het traject van organisatie ontwikkeling HLT samen Vooruit. Daarmee verbeterd InnoFra het integraal, opgave- en gebiedsgericht werken binnen de gemeente Teylingen wordt het verder ingevoerd.

InnoFra laat zien dat door samen te werken en aan de voorkant alle aspecten van ruimtelijke ontwikkelingen mee te nemen een project daadwerkelijk bijdraagt aan verbetering en vernieuwing. In het IGW zijn grote maatschappelijke ontwikkelingen zoals energietransitie, klimaat-adaptatie, de vervangingsopgave, etc, meegenomen.

Hoe dat precies werkt kunnen we goed laten zien in deze infographic:

20210706_122256015_iOS

Wil je meer informatie?


Direct contact Meer nieuws

Mogen we cookies plaatsen?

Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.