Terugblik op een succesvolle samenwerking: Gemeente Delft op weg naar optimalisatie!

Een reis van verbetering en groei begint altijd met het nemen van een duidelijk vertrekpunt. Bij de afdeling Stadsbeheer en Realisatie van de Gemeente Delft was afgelopen jaar de behoefte ontstaan om uit het organisatieplan een solide bedrijfsplan te ontwikkelen. In dit organisatieplan moet de bedrijfsvoering binnen de afdelingen BOR (Assetbeheer), Realisatie en Uitvoering geoptimaliseerd worden naar een integrale aanpak. En zo begon onze uitdagende opdracht bij de gemeente Delft, waarin we samen met alle betrokken medewerkers en KennisCoaches werkten aan het doorontwikkelen van het fysieke domein. Een terugblik op een bewogen eerste periode waarin we pijnpunten met elkaar wisten bloot te leggen op het scherpst van de snede.

Een "foto" van de huidige bedrijfsvoering binnen de drie afdelingen was onze eerste stap. We wisten namelijk dat voor een succesvolle doorontwikkeling een objectieve nulmeting noodzakelijk was. In de periode januari en februari 2023 kwamen we bij elkaar voor inspirerende werksessies. Vertegenwoordigers van de afdelingen BOR, Realisatie en Uitvoering sloten aan om met ons te brainstormen en analyseren.

Met behulp van de beproefde BORG-methodiek, SIPOC1-methode (LEAN) en de Matrix-methode, die naadloos pasten binnen het programma Basis op Orde, hebben we een gedetailleerde inventarisatie en analyse uitgevoerd. De ambassadeurs, zorgvuldig geselecteerde medewerkers van de teamleiders, brachten een frisse kijk op de situatie en hielpen ons bij het creëren van een uitgebreid beeld.

Dit beeld werd gepresenteerd tijdens de zogeheten plenaire sessies. Hierin brachten alle medewerkers van verschillende afdelingen hun inbreng die vervolgens werd meegenomen. Samen hebben we een helder pad uitgestippeld dat ons zou leiden naar een optimaal geoptimaliseerde bedrijfsvoering.

De resultaten van de samenwerking hebben we samengevat in deze tussenrapportage, inclusief enkele inspirerende aanbevelingen voor het vervolg. Met trots kunnen we zeggen dat we een stevige basis hebben gelegd voor verdere groei en ontwikkeling binnen de gemeente Delft. Dit is ons puzzelstukje van de puzzel die we samen leggen. Het volgende stukje volgt na het zomerreces waarin we met de gelegde basis gaan doorpakken.

Hoe ligt jouw ‘puzzel’ in de bedrijfsvoering?

Wij zijn enthousiast over de prachtige reis die we hebben gemaakt met de gemeente Delft. Met ruim 22 jaar ervaring is zij lang niet de enige die samen met ons deze reis gemaakt heeft. Als jouw gemeente streeft naar vooruitgang en behoefte heeft aan soepel lopende processen binnen de bedrijfsvoering, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Kennis delen en borgen zit in ons DNA.

Neem voor meer informatie contact op.

Knipsel

Wil je meer informatie?


Direct contact Meer nieuws