Nieuwe samenwerking met de Gemeente Delft

De gemeente Delft was op zoek naar een kwartiermaker. Binnen InnoFra hebben wij altijd een andere benadering van de markt en bieden wij andere oplossingen, dus hebben wij onze organisatie in een duobaan constructie aangeboden. Onze onderbouwde aanbieding maakte de gemeente Delft nieuwsgierig met als gevolg dat wij deze geweldige opdracht mogen uitvoeren.

Achtergrond /aanleiding De gemeente Delft is volop in ontwikkeling waarbij grote vraagstukken van deze tijd (zoals woningbouw in een hoog stedelijk gebied met weinig ruimte) om creatieve oplossingen vragen. Dit betekent een speelveld van complexe ontwikkelopgaven, veel belangen en hoge urgentie. Succesvol inrichten en beheren van de openbare ruimte vraagt bij uitstek om een combinatie van vakmanschap van professioneel en effectief beheren en projectmanagement. Dit dient integraal opgepakt te worden vanuit een samenhang ruimtelijk-fysiek, economisch sociaal en veiligheidsperspectief. Het samenbrengen van vakkennis en collega’s van de huidige afdelingen Realisatie, Beheer en Onderhoud Openbare Ruimte (Binnen- en Buitendienst) en Uitvoering.

Wat is de mooie opdracht? Vanuit het opgestelde organisatieplan is ons de opdracht gegeven om de beoogde afdeling Stadsbeheer en Realisatie nader uit te werken en te implementeren. Doel is om vanuit deze reorganisatie het beheer van de stad effectiever en efficiënter te organiseren, om daarmee klaar te zijn voor de toekomst.

Wat houdt deze duobaan in? Onze duobaan bestaat onder andere uit het als afdelingshoofd van deze nieuwe afdeling invullen van de uitwerking van het organisatieplan binnen de organisatie. Peter de Visser zal dit proces op zich nemen, als ook de dagelijkse leiden van de afdeling. Frans Gersen zal de uitwerking van het bedrijfsvoeringgedeelte en het organisatiegedeelte verzorgen. Een bijkomend voordeel bij het werken in een duobaan constructie is dat je elkaar kunt vervangen bij afwezigheid. Ook bij andere opdrachten is gebleken dat niet alleen het invullen van de gevraagde vacature belangrijk is maar juist onze ruime vak- en organisatiekennis en ervaring binnen de gemeentelijke organisaties van toegevoegde waarde is.

Inmiddels zijn we gestart met het voeren van de eerste kennismakingsgesprekken binnen de organisatie en het inlezen van de stukken om inzicht te krijgen in de vraagstukken voor de korte, midden en lange termijn en de huidige en gewenste bedrijfsvoering die aansluit op het organisatieplan. We zijn trots dat wij deze opdracht mogen vervullen en hebben er zin in om hier een succes van de te maken.

We houden jullie op de hoogte van de voortgang binnen dit project, maar ook andere projecten, want kennisdelen en Borgen hoort bij ons! Ben je benieuwd hoe jij binnen jouw gemeente de bedrijfsvoering optimaal kunt inrichten of heb je een andere vraag, neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

Delft

Wil je meer informatie?


Direct contact Meer nieuws

Mogen we cookies plaatsen?

Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.