Samenwerkingsovereenkomst 'Ons Blauwe Goud'

tussen het bestuur van B&W Gemeente Zoetermeer en het bestuur van het Hoogheemraadschap van Rijnland

Schoon water en minder fosfaat in de Zoetermeerse Plas. Dit is het doel van de samenwerkingsovereenkomst ‘Uitvoering maatregelpakket Kader Richtlijn Water (KRW) Zoetermeer’, dat inmiddels de projectnaam ‘Ons Blauwe Goud heeft gekregen’. Binnenkort wordt de samenwerkingsovereenkomst getekend door het bestuur van B&W Gemeente Zoetermeer en het bestuur van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Een prachtige verbinding!

Dit betekent een ingrijpende verandering van het watersysteem op grondgebied van Gemeente Zoetermeer. Het watersysteem gaat letterlijk worden omgedraaid, de verbindingen die nu veel via lange pijpleidingen lopen krijgen nieuwe routes van open watergangen, veel oevers worden fraaier en natuurvriendelijker zodat de bio-diversiteit in de stad toeneemt, enzovoort. ‘Ons Blauwe Goud’ wordt zo schoner en mooier.

Vanuit InnoFra speelt Gerrit Hasperhoven (senior adviseur WaterMeester) een grote rol in de coördinatie en projectleiding. Gerrit, die graag door de natuur wandelt, kan niet wachten tot hij door dit vernieuwde gebied kan struinen!

Blauwe Goud banner website

Wil je meer informatie?


Direct contact Meer nieuws